header banner
Default

In de tweede helft van 2023 zijn dit de meest gewilde interieurstijlen


Alphens.nlzondag 27 augustus 2023 om 14:46

We weten het allemaal: over smaak valt niet te twisten. Dat geldt ook als het gaat om ons interieur. Onze belangrijkste tip? Volg je gevoel als je op zoek bent naar een nieuwe interieurstijl. Het is belangrijk dat je je thuis voelt in je eigen woning en dat lukt nu eenmaal het beste als het interieur bij je past. Voor wat inspiratie hiervoor zetten we graag de populairste interieurstijlen van dit moment voor je op een rijtje.

Scandinavische stijl nog steeds populair

VIDEO: WOONTRENDS 2023: Deze Mag Je Niet Missen!
Basiclabel

De Scandinavische stijl gaat al een tijd mee, maar blijft onverminderd populair. Kenmerken van deze stijl zijn lichte kleuren, al zie je in 2023 ook steeds vaker een Scandinavische stijl met donkere accenten. Daglicht speelt bij dit type stijl altijd een belangrijke rol en er wordt veel gebruikgemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout. Dat deze stijl draait om licht is niet verwonderlijk wanneer je bedenkt dat de winters in Scandinavië lang zijn. Ieder streepje daglicht is dan meegenomen! En al zijn de winters in Nederland minder lang, ook in onze natte en koude seizoenen past deze trend prima. Zoek je een specifiek item om deze look te creëren? Ga dan voor een grote, grijze bank.

Vergeet daarbij ook niet te kijken naar nieuwe verlichting. Met lampen kun je namelijk bij uitstek een mooi accent in de gewenste stijl creëren. Een mooi aanbod lampen in allerlei stijlen kun je zowel online als offline vinden bij Straluma, Nederlands grootste winkel voor verlichting. De showroom ligt op slechts 40 minuten van Alphen aan de Rijn, dus het is de plek bij uitstek om je gewenste interieurstijl te creëren.

Tekst loopt door onder de foto.

scandinavischestijl.png

Minimalisme is een blijvertje

VIDEO: TOP 10 TRENDS FOR 2023 | INTERIOR DESIGN
Sophie Paterson

Net als de Scandinavische stijl is ook het minimalisme een stijl die je steeds weer ziet terugkomen. Bij deze trend geldt: less is more. In dit type interieur gaat functionaliteit boven decoratieve waarde. Strakke lijnen, moderne meubels en weinig accessoires kenmerken deze stoere stijl. Klinkt dat weinig sfeervol? Dat valt echt mee. Ook in een minimalistisch interieur kun je namelijk spelen met kleurtonen en sfeerelementen. Kies bijvoorbeeld voor een muur in een statement kleur, of plaats een grote eettafel in de ruimte, waardoor er een grote, gezellige ontmoetingsplek wordt gecreëerd. Ook industriële hanglampen passen prachtig bij een minimalistisch interieur.

Tekst loopt door onder de foto.

minimalistischinterieur.png

'Good old' bohemain

VIDEO: Top Interior Design Styles for the Second Half of 2023
The Kitchenware & Beyond Channel | Archant

Ook deze stijl is weer terug van (even) weggeweest: bohemian. Het is de look die al in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw populair was. Je kent vast de beelden van de hippies uit die tijd. Ook de Ibiza stijl zie je in dit interieur terug en ook invloeden uit het Midden-Oosten kun je hier tegenwoordig in terugvinden. Het is dus een heel eclectische stijl, die tegelijk een gezellige uitstraling geeft. Wil je zo’n bohemian interieur creëren? Ga dan op zoek naar items in verschillende stijlen en maak daar in de ruimte een geheel van met behulp van planten en natuurlijke materialen zoals riet en rotan. Grappig feitje: ook macramé, wat in de ‘hippietijd’ erg populair was, is weer helemaal terug. Erg leuk om je woonkamer aan te kunnen kleden met zelfgemaakte accessoires!

Tekst loopt door onder de foto.

bohemianmetinvloedenuitmidden-oosten.png

Zachte, gezellige pasteltinten

VIDEO: 2023 Interior Design Styles That Are Driving ALL the Trends!
Nick Lewis

Vind je een bohemain stijl wat te druk, maar een minimalistisch interieur weer wat te kaal? Dan passen de zachte pasteltinten vast beter in je straatje. Met behulp van dit kleurenpalet creëer je heel simpel een licht en rustgevend interieur. In de tweede helft van 2023 zien we daarnaast een nieuwe trend: het combineren van pasteltinten met grafische invloeden. Zo creëer je een rustig interieur met een speelse uitstraling. Ook het mixen van pasteltinten neemt in populariteit toe. Waar in het verleden nog weleens op veilig werd gespeeld en werd gekozen voor een of twee pasteltinten in het interieur, kun je nu helemaal los: kies zoveel verschillende pasteltinten als je wil.

pastelkleuren.png


Sources


Article information

Author: Victoria Smith

Last Updated: 1703849762

Views: 907

Rating: 4 / 5 (115 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Victoria Smith

Birthday: 1918-04-15

Address: 41825 Lisa Crescent, North Cynthia, KS 69028

Phone: +3994539460216240

Job: Event Planner

Hobby: Coin Collecting, Graphic Design, Cooking, Beekeeping, Calligraphy, Playing Guitar, Reading

Introduction: My name is Victoria Smith, I am a exquisite, Open, spirited, frank, Colorful, forthright, esteemed person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.